Donec at mattis erat! Duis sed massa eget eros gravida vulputate nec ut ipsum.

 Фирма МАРКОВ ИЛЕКТРИК ЕООД има за цел да предоставя продукти, осигуряващи топла вода на домакинствата и гарантиращи комфортни климатични условия в помещенията. Един от този продукт е термопомпата, която докато отоплява или охлажда вашият дом, произвежда и битова гореща вода. По този начин Вие намалявате консумацията на енергия до 75%. Спестяванията са достатъчни да покрият инвестицията след няколко години.

    Термопомпата практически не изисква подръжка и презареждане, и е много лесна за употреба. Можете да настройте температурата на помещенията, само чрез докосване на бутон.

      Има три вида термопомпи:

  1. Въздух/вода преобразува енергията от външния въздух към водно отоплителна система(радиатори, конвектори или подово отопление и охлаждане). Някои модели функционират при външна температура до -20˚С. Могат и да произвеждат битова гореща вода. Този тип термопомпа предоставя пълно и гъвкаво решение за отопление.
  2. Солен разтвор/вода(земя/вода) извлича енергия от земята  или водата в нея. Топлината се пренася към водна отоплителна система. Могат да подгряват битова гореща вода. Този тип предоставя пълно и гъвкаво решение за отопление и са по ефективни от системите.
  3. Вода/водаотоплителните инсталации с термопомпата Вода –Вода изпомпват топлинна енергия от подпочвените води т.е. изпомпват хидротермална енергия. Затова тези отоплителни инсталации се наричат ощеХидротермални Инсталации.Като използвате неизчерпаемата енергия от подпочвените води на вашия терен, може да намалите с около 70-80% разходите за отопление на вашата пострйка:къща,вила,административна сграда, складави или производствени помещения и др.

      Срокът на експлоатация на термопомпата е различен за различните марки и модели, но обикновено термопомпите от добър производител продължителността на експлотация е между 20 и 30 години.

  Фирма МАРКОВ ИЛЕКТРИК ЕООД проектира и изгражда термопомпени системи за отопление (през студените месеци) и за охлаждане (през горещите) на къщи, вили, административни и производствени сгради; за затопляне на басейни, за затопляне на чиста вода за битови нужди и др.

    Нашите партньори от GREENTHERM , които са официален представител на Thermia  за България ще ви дадат съвет кой вид помпа е най-добре да изберете за вашия конкретен случай. Задължително е избора на модела на термопомпа да се напраи от специалист.Защото колкото по- ефективна е една термопомпа , толкова повече топлинна енергия ще получаваме за всеки 1kWh електроенергия.

   МАРКОВ ИЛЕКТРИК ЕООД  монтира в своите отоплителни инсталации  високоефективни и надеждни  термопомпи Thermia- Швеция, които са с над 45 годишен опит в производството на термопомпи.Отоплителната термопомпена система ще намали още от разходите ви за отопление, ако добавите електроенергия за термопомпата от слънчеви лъчи чрез Соларни панели, или да поставите лъчисто подово отопление в сградата- отопление,което има много по- добро топлоотдаване от традиционните радиатори или конвектори.

    Освен термопомпената система за отопление и охлаждане  МАРКОВ ИЛЕКТРИК ЕООД  може да изгради за Вас и соларна система, подово или стенно отопление.

    По този начин Вие ще имате най- ефективната и икономична отоплителна система!Какви са предимствата на термопомпените системи:

  1. Изключителна висока ефективност;
  2. Вашите нужди от топла вода ще бъдат задоволени;
  3. Термопомпените системи  могат и да охлаждат;
  4. Удобни са за ползване и не са пожароопасни;
  5. Работят на монофазен и трифазен ток;
back to top

Social GK5

Any data to display